לירז בלומנפלד "הפוליטיקה של פירמידת המזון"

היום בעידן הדיגיטלי כאשר המידע הרפואי נגיש כל כך, מתפרסמים להם מדי יום מחקרים חדשים

ויוצאות אל אוויר העולם הנחיות חדשות והמלצות כאלו ואחרות לגבי צריכת המזון שלנו, האיכות שלו

וההשפעה של כל המשתנים הללו על בריאותנו. המידע בכל אלו מבלבל מאוד ויותר מכך-סותר.

אז למי עלינו להאמין? ההרצאה “הפוליטיקה של פירמידת המזון” מביאה בפניכם את היסטוריית המזון שלנו-כפי שהיא, בלי מסננים, בלי אינטרסים פוליטיים וכלכליים. החל מההנחיה הראשונה לתזונה בריאה אשר התפרסמה בשנת 1943 בזמן מלחמת העולם השנייה, דרך המהפכההתעשייתית ועד היום.

מה קורה אצלנו בצלחת? ההרצאה תעסוק בשאלות אשר כולנו שואלים את עצמנו מדי יום: מה המשמעות המרכיבים האלו על תווית המזון שלנו? האם החיטה היא באמת הבסיס לתזונה שלנו? מהי כמות הסוכר המקסימלית שניתן לצרוך ביום? שמן זית או שמן קנולה? והאם הגנטיקה שלנו אשמה במידת המכנסיים שלנו? תופתעו לגלות איזה מזון צרכו בעברו של המין האנושי ואיזה שינויים עבר לאורך כל ההיסטוריה ועדהיום ואילו מחלות חדשות הוא אסף בדרך. הידע אשר הוצפנו בו לאורך השנים, תוך התעלמות מדפיההיסטוריה, וניסיון להבין מה המניע, ומה תפקידם של גלגלי הפוליטיקה והכסף בצלחת שלנו?

על המרצה: נטורופתית מרצה מייעצת בעלת קליניקה פרטית בתל-אביב. מומחית בתזונה דלת פחמימות, תזונה פליאוליטית ותזונה קטוגנית. כותבת מאמרים ומתראיינתבקביעות בתכניות טלוויזיה שונות. בנוסף, מפתחת מוצרים דיגיטליים לחולי סוכרת וירידה במשקל.

.מתוך המדיה:

ראיון אצל פרופסור קרסו בערוץ 10 :

https://www.youtube.com/watch?v=EsQ0O6jMuiE&t=29s

חדשות ערוץ 2 תחקיר ענק על התזונה הקטוגנית)דקה 1.20 ואילך):

https://www.youtube.com/watch?v=EsQ0O6jMuiE&t=29s

"פותחים יום" ערוץ 13:

https://www.youtube.com/watch?v=9H5uswx4_J8

"העולם הבוקר" עם אברי גלעד:

https://www.youtube.com/watch?v=YnaD6tHIPBQ

מתוך ההרצאה:

https://www.youtube.com/watch?v=QSa6L9SsXbk&t=216s

https://www.youtube.com/watch?v=Qjugysh9eus&t=12s

המרצה מיוצגת ע"י:  זוהר יעקובסון וגירו קלאליאן