כפיר זכריה – סדנת תפקוד במצבי לחץ

מה הקשר בין אירועי היום-יום לאירוע משמעותי שבו נשקפת סכנת חיים לנו או לסובבים אותנו?

כל אחד מאיתנו ימצא את עצמו במהלך חייו באירוע שבו הוא או יקיריו נמצאים בסכנה משמעותית. ופחד תמיד יהיה חלק בלתי נפרד מאותו אירוע.

מצד שני, פחד נוכח בחיינו מספר פעמים ביום במגוון רחב של תחומים: קריירה – הפחד שלא נצליח להגיע ליעדים או שלא נצליח להתפרנס; זוגיות – הפחד שהמערכת הזוגית תתפרק או שלא נצליח למצוא בן/בת זוג; בריאות – לעיתים כל מיחוש או כאב עשוי לגרום לפחד ממחלות, ותחומים רבים נוספים. יש מי שמפחד מטיסות, יש מי שמפחד מעימותים, יש מי שמפחד ללכת בחושך, יש מי שמפחד ממפגשים חברתיים… הרשימה ארוכה מאוד וכל תרחיש מרגיש לנו דרמטי.

היכולת שלנו להיעזר בפחד עשויה להיות משמעותית עבורנו ואף להשפיע מהותית על התוצאות וההשלכות של אותו אירוע.

אופן ההתייחסות שלנו לפחד עשוי לעיתים לעשות את ההבדל בין חיים למוות.

הפחד שומר עלינו, וזאת בתנאי שאנו מצליחים להבין שהוא כאן כדי לעזור.

בסדנה נלמד עקרונות פשוטים אותם יכול כל אחד מאיתנו ליישם בקלות יחסית בחייו כאשר מגיע הפחד, וכן נבחן את נקודת המבט שלנו על האתגרים בחיינו והאם היא מסייעת לנו או מכשילה אותנו.

אירועי ה-7 באוקטובר היו תזכורת כואבת לכך שכדאי להיות מסוגלים לתפקד במצבי לחץ וסכנה.

כפיר זכריה, אב לשני ילדים, שירת בכוחות הביטחון בתפקידים פיקודיים ביחידות מיוחדות בתחום הלוחמה בטרור וארגוני פשיעה. בעל תואר שני בניהול אזורי אסון וחירום מאוניברסיטת חיפה. יועץ לגופים מהמגזר העסקי והציבורי בתחום המוכנות לחירום ומלמד כוחות מבצעיים במסגרות שונות כיצד להתנהל באירוע שבו נשקפת סכנת חיים.

הסדנה בת ארבעה מפגשים. משך כל מפגש כשלוש שעות אקדמיות.