שרון פאר – הרצאות בנושא חינוך

שרון פאר – איש חינוך ותקשורת, מנחה קבוצות הורים למתבגרים, מחנך בביה"ס תיכון,

בעל טור קבוע בנושאי מתבגרים ב Ynet, מחבר הספר 'המתכון לגידול ילדים מוצלחים'  עם מיכל דליות.

 ההרצאות:

"אני אלוף העולם !" – בניית ביטחון עצמי וחוסן לילדים ובני נוער –  ביטחון עצמי , תחושת מסוגלות וחוסן מנטלי הן כנראה התכונות החשובות ביותר לאדם, במיוחד בעידן בו אנו חיים.  לא כולם נולדים עם בסיס אישיותי מנטלי קשיח, אך כל ילד וילדה יכולים לבנות ולחזק את התכונות הללו – בעיקר בעזרת האנשים המשמעותיים ביותר בחייהם.  אנחנו ההורים.

 בואו ללמוד:

חשיבות החוסן והביטחון העצמי בעידן החדש,  כיצד נבנה חוסן ותחושת מסוגלות אצל ילדינו

איך נחזק את הביטחון העצמי של ילדינו.

ולהתחיל …

לתת לילדנו להתנסות בפעילויות מחזקות שונות, לחזק את ביטחונם העצמי ותחושת המסוגלות שלהם.

 "לא להתייאש- הכל הפיך!" –  התמודדות עם גיל ההתבגרות וחיזוק הקשר המשפחתי 

גיל ההתבגרות היא תקופת התפתחות מרכזית בחייו של אדם  ומתאפיינת בשינויים משמעותיים בהיבט הרגשי והפיזיולוגי.  במשפחות רבות שינויים אלה פוגעים במערכת היחסים בין ההורה למתבגר  ויוצרים מציאות של כעס, מתח ותסכול קבוע.

אבל יש דרכים להתמודד עם המצב ולהפוך את הקשר בין המתבגר להורה לחיובי ומשמעותי. קשר שהמתבגר צמא לו ובעיקר זקוק לו- גם אם התנהגותו משדרת ההפך לגמרי

בואו ללמוד:

איזה שינויים חלים בשנות ההתבגרות, מהם מאפייני גיל ההתבגרות בעידן החדש, כיצד נראה העולם החברתי של המתבגרים

ולהתחיל …

לצמצם משמעותית את מאבקי הכוח, לבנות ולחזק את התקשורת והקשר המשפחתי, להציב גבולות באופן ברור בהתאמה לגילאים שונים,  לדבר עם מתבגרים על מין, סמים ואלכוהול (כי גם אם נתעלם- זה כבר לגמרי מסביבם).

 "הם עושים מה שהם רוצים !" – קביעת חוקים וגבולות בבית שלנו ומול ילדינו-   'בתוך מסגרת ברורה של גבולות יש לתת לילד את כל מה שהוא צריך…' 

 העידן המודרני מתאפיין בהתרופפות משמעותית של המסגרות המרכזיות בעולמם של  מרבית הילדים והמתבגרים בישראל. הגבולות והחוקים במשפחה וגם בבתי הספר הפכו להיות פחות מוקפדים והרבה יותר גמישים.

מחקרים מוכיחים כי ילדים שגדלו באווירה של חוסר גבולות מגלים בבגרותם הפרעות התנהגות ובנוסף מפתחים  דימוי עצמי נמוך יותר מאשר ילדים שגדלים במסגרתשל גבולות והקפדה.

 בואו ללמוד:

מהם הכללים והגבולות המתאימים לכל גיל, כיצד להציב גבולות לילדים עם קשיי קשב וריכוז, איך להתמודד עם חציית גבולות והפרת כללים בבית ובבית הספר.

ולהתחיל …

לקבוע ולאכוף חוקים וגבולות שיתאימו לכם ולילדים שלכם, לחזק את הקשר ומערכת היחסים עם הילדים על בסיס החוקים והגבולות

 "נגמלים מהמסכים !" – התמודדות עם אתגר המסכים ושיפור התקשורת והיחסים במשפחה –   בישראל זמן הצפייה היומי נמצא בעלייה מדאיגה וזאת מול זמן הורים, חברים ופעילות גופניתשנמצא בנסיגה מתמדת -התוצאות הרסניות בטווח הקצר והארוך כאחד.

"יש קשר ישיר בין צפיית ילדים באלימות ותכנים מיניים ובין שינויי התנהגות

 ותפיסת ההתנהגות האלימה והמינית  כנורמטיבית וכמקובלת מבחינה חברתית…".     מתוך דו"ח משרד החינוך

 המסכים והרשתות החברתיות פוגעים בעיקר בילדים ובני נוער ומשפיעים  באופן משמעותי ואף מסוכן על ההתפתחות הרגשית, הקוגניטיבית והגופנית.

אבל יש דרכים להתמודד עם האתגר !

בואו לשמוע:

מה באמת קורה ברשתות החברתיות ואתרי האינטרנט, מהן ההשלכות הרגשיות והפיזיולוגיות של צפייה ממושכת.

ובעיקר לקבל כלים:

להפחתת זמן המסכים ושימוש נכון ויעיל בהם, להצבת גבולות באופן ברור בהתאמה לגילאים שונים, לבניה וחיזוק התקשורת והקשר המשפחתי.