שלמה אבס מסופרי הילדים האהובים בארץ, נולד ב 9/2/1948 בנשר. בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים בסוציולוגיה ואנתרופולוגיה חברתית. אב לארבעה ילדים וסב לשמונה נכדים.
את ספריו הראשונים התחיל לכתוב בהיותו בן 29. עד מהרה פורסמו הסיפורים בשבועוני הילדים שהיו אז, כמו "הארץ שלנו", "דבר לילדים", ו"משמר לילדים".
כמו כן שודרו הספורים בתוכניות שונות לילדים בקול ישראל ובתוכנית הילדים "מקהלה עליזה" בגלי צה"ל.
לא עבר זמן רב והחלו לצאת לאור ספריו הראשונים בספריית הפועלים. ("טוסה טוסה מטאטוסה", "נעמה והמוצץ", "יש מפלצת באגם", "הצפור הלבנה")
בשנת 1983 החל להופיע בטלוויזיה החינוכית בתוכנית שנקראה "עוד סיפור", שהייתה מבוססת על ספורים אותם ליקט, עיבד וערך. התוכנית זכתה לאהדה רבה ונמשכה מספר שנים.
בשנת 1986 החל לעבוד כעורך מדור ספרי ילדים בהוצאת "עגור", שבמסגרתה ראו אור מרבית ספריו.
ספריו של שלמה אבס מגוונים, ובצד ספרים שהם פרי יצירתו המקורית כסופר לילדים הוא גם ליקט, תרגם, עיבד וערך לספרים מעשיות אגדות ומשלים מכל רחבי העולם ומעדות ישראל השונות. (מצורפת רשימה)
במשך שנים רבות הוא מקיים בהצלחה רבה מפגשי סופר בכל רחבי הארץ, בגנים, בבתי ספר יסודיים, בספריות ובמתנ"סים. הוא חלוץ מפגשי הסופר בארץ, עוד מתקופת מפעלה של "אמנות לעם".
בשנים האחרונות רואים אור מדי שנה כשמונה ספרים פרי עטו, חלקם מקוריים וחלקם אסופות.
שלמה אבס נוסע ברחבי העולם על מנת לאסוף אגדות מקומיות, מקיים מפגשים עם קשישים ברחבי הארץ ושומע מפיהם מעשיות מארצות מוצאם.
את כל אלה הוא כולל בספרי המעשיות, האגדות והמשלים שהוא מוציא לאור.
עד היום ראו אור כ 168 ספרים שלו, מתוכם כ – 40 ספרי מקור והשאר אסופות של מעשיות, אגדות ומשלים.
חשוב לציין, כי לבד מהיותו סופר לילדים, הצליח שלמה אבס להנחיל בקרב ילדי ישראל את מורשת המעשיות העממית, עם דגש על תרבות עדות ישראל השונות לדורותיהן.
מסע אל ארץ האגדות והמעשיות
המפגשים עם שלמה אבס חווייתיים, ותורמים הן לילדים בראשית הקריאה, והן לנושא הנלמד בכיתות הגבוהות יותר על המשל והספור העממי.
המפגש מעשיר, מרגש ואהוב הן על הילדים והן על הוריהם. והוא משמש כזרז מלהיב ומרגש לנושא עידוד הקריאה והבנת הנקרא.
את המפגשים אפשר לקיים בשעות הבוקר או בשעות אחר הצהריים – לילדים ו/או לילדים והורים בצוותא.
המפגש מומלץ לגני חובה וגילאי ביה"ס היסודי בחינוך הממלכתי ובחינוך הממלכתי דתי.
למי מתאים המפגש? לאיזה נושאים?
"חגיגת הספר" – (חגיגת ילדי כתה א עם סיום תהליך למידת הקריאה),
"יום המשפחה"
מפגש חוויתי של הילדים עם סופר שמטרתו לקרב את הילדים ולעזור להם להבין את תהליך היצירה והכתיבה של ספר. המפגש מתאים כחלק מתהליך של שיתוף וקירוב ההורים והמשפחה לבית הספר ויצירת תרבות של אירועים משותפים מהנים להורים וילדים.
"שבוע הספר" שנועד לחגוג פעם בשנה את נושא הסופר והספר.
לכיתות הלומדות את נושא המשל, האגדה והספור העממי.
חלק מאירועי חגיגות סוף השנה
לקייטנות ואירועי אביב וקיץ.