רונה טאוזינגר – הרצאות

רונה טאוזינגר  – ד"ר לספרות עברית, משוררת, חוקרת יהדות ותרבות, עורכת ב'אנציקלופדיה של הסיפור היהודי' באוניברסיטת בר־אילן.

מספריה: 'תמר אשת ער' (אוניברסיטת בר־אילן, 2020); 'כל העולם מפנה לה' (פרדס, 2022); 'התפוח והעינם' (הקיבוץ המאוחד, 2022).

"התפוח והעינם" מסע משותף של אם ובנה הטרנסג'נדר

"התפוח והעינם" נכתב מבעד לחיקה של אם המְלווה את בנה הטרנסג'נדר בתהליך ההתאמה המגדרית. בעמקוּת פיוטית, באומץ ובהומור, מתוארים הגוף המשתנה והשתנות הנפש של הבן והאם כאחד. התהליך נחשף על מנעד ההיבטים שבו: רגשיים, פיזיים, סקסואליים, תרבותיים, לשוניים. פעמים המסע המשותף מואר מתוך זיקה משוחררת למקורות היהודיים, ונמתח מן הזהות העכשווית אל שורשיה ההיסטוריים. זוהי שירה על אהבה, על אימהות, על סוד.

"תמר אשת ער"  – מסיפור מקראי לתימה מודרניסטית

הסיפור 'תמר אשת ער' מבראשית ל"ח הוא אחד הסיפורים המרתקים בתולדות עמנו. גיבורי הסיפור, תמר ויהודה, הם אב וכלה לאחים ער ואונן, המתים בדמי ימיהם בלא שיולידו בנים לתמר. תמר האלמנה אורבת לחמיה ומפתה אותו בפתח־עינים, כשפניה מצועפות וזהותה נסתרת. מהזיווג ביניהם נולדים התאומים, זרח ופרץ. מפרץ נוסדה לימים שושלת בית דוד.

הסיפור נוגע בפיתוי מיני, בגילוי עריות, בטרנסגרסיה, ובפריצת טאבו כפעולה הכרחית להמשך חדש ולגאולה משיחית. הוא מתגלגל מהמקרא דרך המדרשים, הקבלה, החסידות ועד לעת החדשה. התימה 'תמר אשת ער' מתפרצת אל פני השטח התרבותיים העכשוויים, משמרת את החיוניות שלה גם בספרות המודרנית, תוך שהיא שרויה כל העת בתנועת התעצבות נמשכת.