"עולמו המופלא של המקרא" – אריאל הכהן

סדרת הרצאות חדשה, מרתקת ועכשווית המאירה את עולמו של התנ"ך. ערש התרבות היהודית  ובסיס הציוויליזציה המערבית  עוסקת בסוגיות  ובשאלות  היסטוריות  הנוגעות לחיינו כאן ועכשיו.

חודש הספר העברי – "טעות לעולם חוזרת": על שיבושים ואי הבנות שנכנסו אל העברית בת זמננו מן התנ"ך. עצת אחיתופל, למה התכוונו הכתובים העתיקים כשציוו לא תבשל גדי בחלב אימו. מה חטאו האמיתי של מקושש העצים. טובים השניים מן האחד – כן או לא? מילה בסלע ועוד ועוד.

שבועות – "ניצנים נראו בארץ": מפגש מיוחד היורד לעומק מקורותיו של חג השבועות ומנהגיו העתיקים. חוקר את המגילה המסתורית "שיר השירים" ומציג את כוונתיו האמיתיות של החיבור "מגילת רות".

ט' באב – "על נהרות בבל": הסיפור הנוגע ללב של החורבן. של הגלות ושל האמיצים שקוממו את שיבת ציון. ואת המאוחרים יותר שניסו לבנות מקדש בתמיכתו של כופר בנצרות.

טו באב – "אנה פנה דודך היפה בנשים"? על חיזור אהבה ונישואים בתקופת המקרא: מי מחזר כתרגול ומה סופו הטרגי? מי החכם המעניק לאישה תפקיד שווה בחייו? איך מדגישים הסופרים את חשיבותם של ההליכות והנימוסים? איך נראה  טקס החיזור היפה מכולם? וכיצד נראה  טקס הנישואין העתיק בישראל הקדומה?

"למה צחקה שרה": על הומור אירוניה ושנינות מוחצת של סופרי המקרא הקדומים. איזו בדיחה הפכה להיות טרגית עבור השומעים? מה יכול סטנדאפיסט מתחיל ללמוד מהסיפור על שרה והמלאכים. מי זה ששנא את אביו ונקרא אוהב אביו ועוד המון המון הומור ציניות ואירוניה חדה במפגש מיוחד זה.

"הנה בעל החלומות" על פשרם העתיק של החלומות:  על פי סופרי המקרא הקדומים. מפגש מרתק הצולל אל תפיסת נפשו של האדם כפי שמלמדים אותנו הנביאים וסופריהם. מהו חלום נבואי ומהו חלום סתם? מי חולם אמת אמת ומי חולם שקר? מה השיטה הנכונה לפתור חלומות איך קשור פרויד לשיטה ומה שכרו של הפותר נכונה. כל זאת ועוד במפגש יוצא דופן זה.

"בראשית ברא": קריאה חדשה ומרתקת בסיפורים המיתולוגים של התנ"ך. מי כתב את סיפור גן העדן והנחש ובאיזו תקופה חי? מה היה הסיפור האמיתי על חווה ומדוע שובש? למה טועים בבית הספר בעלילת קין והבל ומי באמת הרוצח הראשון במקרא ומה היה עונשו..על כך ועל עוד הרבה במפגש מאיר מחשבה.

"ושמחת בחגך"הרצאה מיוחדת לחגי תשרי: על המקורות העתיקים וגלגוליהם של חגי תשרי מלפני 2700 שנים ועד היום. מדוע חוגגים את ראש השנה העברי בתאריך הנוגד להוראה המפורשת בתורה? מאיזה אירוע קדום צמח הרעיון של צום יום הכיפורים? מה היתה התכלית האמיתית וההסטורית לארבעת המינים בסוכות? ועוד

"מכבים אנחנו" – הרצאה מיוחדת וחגיגית לקראת חנוכה עוסקת באחרי הקלעים של ההסטוריה שלא אוהבים ללמד בבתי הספר בארץ;  מה פירושו האמיתי של הכינוי "מכבי"? מי היו האשמים הישירים לגזרות אנטיוכוס? מהיכן הגיעה מסורת הסביבון? ואיזו אופרה מהוללת מזמזמים ילדי הגן בארץ מבלי לדעת ועוד.

"הבה נרימה נס ואבוקה": הרצאה מיוחדת לחנוכה.  על ההסטוריה הלא מסופרת של יהודה המכבי ואחיו.

פייק פייק פייק:  על היתחזות, הונאה,  ועל המחירים שהיא גובה.

"כי תבואו אל הארץ": על מקורות הקשר העתיק בין עם ישראל לארצו

"שימני כחותם על ליבך":  סיפורי האהבה והתשוקה הדרמטיים במקרא  גיבורי שיר השירים. שמשון ודויד  מאבדים  את הראש בלהט התשוקה.

"הוא היה גיבור הוא קרא לדרור":  ההיסטוריה האמיתית של בר כוכבא על פי גילויים ארכיאולוגים חדשים.

שבכל דור ודור:  על מקורות השנאה בעולם העתיק ליהודים.

"איכה ישבה בדד": מחורבן לגאולה הרצאה מיוחדת לתשעה באב.

"לא קם כמשה עוד": שרטוט דמותה בתנ"ך של הנהגה מצליחה ומוצלחת.

"הנה בעל החלומות": על פשר החלומות לפי סופרי מקרא העתיק.

אריאל הכהן : מורה לתנך. מרצה. סופר ומחזאי .מייסד הפרוייקט הארצי "כשתנך פוגש תיאטרון" מעל 800 מפגשים ברחבי הארץ בשלוש השנים האחרונות.