נועם גילאור במגוון הרצאות מוסיקה

אחרון השאנסונרים – שארל אזנאבור (1924-2018) זמר ממוצא ארמני, הטביע את חותמו על השאנסון הצרפתי יותר מכל אחד אחר.  מי ומה היו מקורות ההשראה שלו? איך באו לידי ביטוי בשיריו הנאורות והליברליזם הצרפתי? ועל הקשר המיוחד שלו עם מדינת ישראל והיהדות.

"האימפריאליזם" האפריקני בעולם המוסיקה – ההשפעה התרבותית המשמעותית ביותר של יבשת אפריקה על העולם היא המוסיקה – איך פירקו העבדים השחורים את הקצב המערבי ומאין הגיעו אבותיו של הרוק, אם לא מאמא אפריקה?

העולם הקסום של המוסיקה הלטינית – הרומנטיקה הבלתי מתפשרת, האלגנטיות והגאווה, המקצבים המהפנטים, הריקוד הסוחף, השחרור המיני וסערת החושים, הם רק קמצוץ מאוסף הדימויים של המוסיקה הדרום אמריקנית, ולא… זה לא הולך עם מחשבים.

יש מילים אבל אין מנגינות –  (שירים שעשו עלייה)  הזמר העברי, שהפך במאה ה-20  ללב ליבה של התרבות הישראלית, לא היה 'כור היתוך' של ארץ מהגרים אלא 'סוכנות יבוא' של ישראלים ששאבו ממקורות זרים. מי הוא המלחין המפורסם "עממי" ומהיכן הגיע? מובטחים שירים שיפתיעו אתכם ויעוררו נוסטלגיה.

בכל זאת יש בה משהו –   שירי הזמר של העיר העברית הראשונה, השירים שנכתבו על העיר תל אביב ומלווים אותה משנותיה הראשונות ועד היום.

כל הכבוד!! – השירים שמלווים את הקולנוע הישראלי ותומכים בו, לפעמים השירים נשארים גם אחרי שהסרטים נשכחים. סקירה של להיטי המסך הגדולים של הזמר העברי.

נועם גילאור, איש 'קול ישראל', ניהל את תחנת הרדיו רשת ג', ערך, הגיש והפיק תכניות ברדיו ובטלוויזיה, בעל תואר ראשון בתקשורת ובמדעי המדינה ותואר שני במינהל ציבורי.  כיום יוזם ומנחה מופעי זמר עברי, מרצה בנושאי מוסיקה פופולרית, עמית במכון 'תמורה' ליהדות כתרבות במסלול הסמכה לרבנות חילונית.