יואב קוטנר, האיש הקטן מהרדיו

מהרצאותיו:

"אריק איינשטיין משנה את העולם"– אריק איינשטיין הוא סיפורה של המוסיקה הישראלית, מהלהקה הצבאית, דרך "שלישיית גשר הירקון", "החלונות הגבוהים" ועד עשרות אלבומי המופת. ממהפכת הרוק, שירי המשוררים ועד חזרה לשירי ארץ ישראל הישנה והטובה.

"חבר'ה חב'רה רגע רגע …" צלילי שנות השישים – "התרנגולים", "שלישיית גשר הירקון", "הגשש החיוור", יפה ירקוני, שושנה דמארי, אסתר עופרים, "הדודאים", "הפרברים", ריקודי העם נגד המוסיקה הסלונית, להקות צבאיות מול להקות הקצב – ארץ קטנה ומוקפת אויבים שהופכת בששה ימים לאימפריה בוטחת ופתוחה לשינויים בעולם.

"עצמאי בשטח" – מהפכות שנות השבעים – תחילת הרוק הישראלי, המהפכההמזרחית, "קצת אחרת", דיסקו וגם ראשוני היוצרים-מבצעים האישיים: אריק ושלום, "כוורת", "תמוז", "צלילי הכרם", חוה אלברשטיין ועוד.

"תנו לי תנו לי רוקנ'רול"שנות השמונים– הרוק הישראלי כובש את המיינסטרים – מצוותא אל הפארקים, ומנגד – "הגל החדש" במועדונים. שלום חנוך, שלמה ארצי, יהודית רביץ, דני סנדרסון, "תיסלם", "הקליק", "בנזין", "משינה", אהוד בנאי, ריטה, רמי פורטיס ועוד.

"לא רק רוקסן" – שנות התשעים– מועדון "רוקסן", כסמל שנות ה- 90, פריחת המוסיקה המזרחית, מפגשים בין סגנונות מערביים ומזרחיים, טראנס ומוסיקה אלקטרונית, מוסיקת עולם, היפ הופ ישראלי, פריחת ערוץ 2 והקמת גלגל"צ משנים את המוסיקה הישראלית.

"אל תקרא לי מותק"– המהפכה הנשית במוסיקה הישראלית– היוצרות והמבצעות הגדולות במוסיקה הישראלית. מהכוכבות של שנות ה- 60 ועד ליוצרות הרוק האישיות של שנות ה- 80. כולן עשו מהפכה שמהדהדת עד ימינו – יפה ירקוני, שושנה דמארי, אסתר עופרים, חוה אלברשטיין, מירי אלוני, ריקי גל, יהודית רביץ, קורין אלאל, עפרה חזה, ריטה ועוד.

"קצת אחרת" – היוצרים הגדולים של המוסיקה האלטרנטיבית בשנות השבעים והשמונים. משלמה גרוניך ומתי כספי, יוני רכטר ושם טוב לוי, "קצת אחרת" ו- "ששת" ועד לפורטיססחרוף והדור הבא של המהפכה בשנות ה- 80.

"סלאם עליכום" – דו קיום במוסיקה הישראלית– ישראל נפתחת למוסיקה של שכנותיה, אחרי שנים שהמוסיקה הערבית נחשבה כאן לנטע זר: "טיפקס", דודו טסה, "אתניקס", "הפרויקט של עידן רייכל", "הדג נחש", "כנסיית השכל", ברי סחרוף ועוד רבים וטובים. דווקא בימים קשים אלה של שנאה והקצנה, במוסיקה יש תקווה.

"מסע הקסם המסתורי של הביטלס"-סיפור "הביטלס", הלהקה הגדולה והחשובה ביותר בכל הזמנים. שעה וחצי של סיפורים על הלהקה לצד קליפים עם מיטב להיטיה הגדולים, קטעי הופעות והרבה חומרים נדירים ומיוחדים שלא הוקרנו בארץ מעולם.

"האיש שנפל מכוכב אחר" – העולם המופלא של דיויד בואי– דיוויד בואי הוא אחד היוצרים הגדולים, הפוריים והמגוונים של המוסיקה הפופולארית. זהו סיפורו המופלא של אשף החידושים המוסיקליים והתדמיות המשתנות. עשרות להיטים, סרטים וקטעי ארכיון נדירים של האיש שנפל מכוכב אחר וכבש את דמיוננו.

"פול מקרטני מת?"– האם פול מקרטני נהרג בתאונת דרכים בשנת 1966 ומאז ממלא את מקומו כפיל? מופע בעקבות תכנית הרדיו משנת 1976 – "פול מקרטני מת" עם ההוכחות וההכחשות למותו של המוסיקאי המצליח ביותר בהיסטוריה.

"החברים של סרג'נט פפר" – מהפכת שנות ה- 60– לא רק הביטלס עשו מהפכה בשנות ה- 60, היו שם גם "האבנים המתגלגלות", "החיות", "המי" "הקינקס", "קצפת", ג'ימי הנדריקס, ג'ניס ג'ופלין, "האמהות והאבות", "נערי החוף", "הדלתות", ועוד רבים שהאמינו שאפשר לשנות את העולם בעזרת מוסיקה ואהבה.

"דמיין להקה במנוסה"– חברי הביטלס בשנות השבעים – מה קרה לג'ון לנון, פול מקרטני, ג'ורג' הריסון ורינגו סטאר לאחר פירוק הביטלס בשנת 1970? על קריירות הסולו המדהימות של הארבעה עד רצח לנון בדצמבר 1980.

"הרוק המתקדם"– בסוף שנות ה- 60 ובכל שנות ה- 70 נולד "הרוק המתקדם", עם יוצרים שלא הסתפקו  בלהיטים של שלוש דקות. "פינק פלויד", "ג'נסיס", "יס", "קינג קרימזון", "ג'טרו טול" ועוד הרכבים רבים שיצרו שילוב ייחודי בין רוק, מוסיקה עממית, ג'אז ומוסיקה קלאסית.

ובמיוחד לספריות – "ערב שירי משוררים מכל הזמנים".

מאז שנות הששים ובמיוחד בשנות השבעים, הפכו שירי המשוררים לחלק חשוב ב"זמר העברי".  מיטב המלחינים והמבצעים הפכו את "השירה" ל"פזמון" מושר בפי כל. שירי רחל, ח"נ ביאליק, שאול טשרניחובסקי, נתן אלתרמן, לאה גולדברג, נתן זך, יהודה עמיחי, תרצה אתר, דליה רביקוביץ' ועוד רבים אחרים.  אריק איינשטיין, חוה אלברשטיין, יהורם גאון, נעמי שמר, שלמה ארצי, אחינועם ניני, נורית גלרון, יהודית רביץ, שלמה גרוניך, שם טוב לוי, מתי כספי… ובעצם מי לא? אין אף עם בעולם שיש במוסיקה "הקלה" שלו כל כך הרבה עומק.