אסנת טרבלסי במגוון הרצאות – סדרות דוקו

אסנת טרבלסי, בוגרת החוג לקולנוע וטלוויזיה באוניברסיטת תל אביב. בעלת חברת "טרבלסי הפקות", חברת הפקות מובילה בתחום הדוקומנטרי מאז שנת 1999.

בין 2014-2019 כיהנה כיו"ר הפורום ליוצרים דוקומנטריים; בפורום חברים למעלה מ- 350 יוצרים דוקומנטריים  מכל תחומי הז'אנר.

כמה מסרטיה הבולטים:

"הילדים של ארנה", במאי: ג'וליאנו מר ח'מיס. הפקה משותפת עם  הטלויזיה ההולנדית. זוכה פסטיבל טרייבקה 2004, FIPRESCI PRIZE בפסטיבל הוט דוקס, פרס ראשון בפסטיבל זכויות אדם בפראג ועוד פרסים רבים נוספים.

"פיצה באושוויץ", במאי: משה צימרמן, הפקה משותפת עם ערוץ 8. זוכה פסטיבל קרקוב ופרס הנוער בפסטיבל לייפציג.

"כופר נפש", במאית: קרן שעיו, בשיתוף יס דוקו, הקרן החדשה, ארטה, רדיו קנדה, ZDF, הטלויזיה השבדית. זוכה דוקאביב, פרס האקדמיה וPrix Europe .

"מרוסיה באהבה",  במאית: שירי שחר,  עבור ערוץ 8, בתמיכת קרן רבינוביץ

"מסורבות",  במאים: דוד אופק ומיה ווב, עבור יס דוקו, בתמיכת קרן מקור.

הרצאותיה של אסנת:

"הנבחרות" (2022)

הפקה: אסנת טרבלסי / בימוי: אפרת שלום דנון / גוף שידור: כאן – תאגיד השידור הציבורי, קרן רבינוביץ' – פרוייקט קולנוע, מכון ון ליר

לאורך השנים נשים היוו מיעוט בכנסת ישראל. זכותן לבחור או להיבחר לא הייתה מובנת מאליה ועד היום הן נאבקות על מקומן. דרך ראיונות עם חברות כנסת, מומחיות ונשות תקשורת, בשילוב חומרי ארכיון נדירים, הסדרה מתעדת את מאבקן לייצוג בכנסת בכלל ובמוקדי קבלת ההחלטות הפוליטיות בפרט, לחקיקה העוסקת בענייני נשים ובמאבק באי השוויון המגדרי המוטמע ביחסי הכוחות בכנסת ועל האפשרות להתקדם לראשות מפלגה ולראשות הממשלה. ח"כיות בעבר ובהווה, ממפלגות שונות, מדברות בגילוי לב נדיר על דרכן לכנסת כנשים בפוליטיקה המקומית על כל גווניה.

להיות אבא  (2017)

הפקה: אסנת טרבלסי ויואב גרוס /  בימוי: יסמין קיני

אבהות היא מושג מורכב שנוגע בכולנו. "להיות אבא" מביאה לראשונה את האבהות והאבות אל קדמת הבמה. הסדרה חוקרת לעומק את תפקיד האבא במשפחה; בוחנת מה נותר ממוסד האבהות בחברה המשתנה, ומה מאפיין את האבות כיום דרך סיפוריהם המרגשים המרתקים של אבות שונים מרחבי הארץ.

מי שמביא את סיפורי האבות לצופה הוא טל פרידמן. בכל פרק שעוסק בזווית אחרת של האבהות הוא נפגש עם 3 אבות שונים, אשר משתפים את טל והצופה בחוויותיהם. גם טל חושף  לראשונה במהלך הסדרה את סיפור האבהות האישי המורכב והמרגש שלו.

לכל אחת ואחד מאיתנו יש אבא. אבל מה זה אומר – להיות אבא? זו השאלה שמנחה את טל פרידמן בסדרה "להיות אבא" שחוקרת לעומק את תפקיד האבא במשפחה. בסדרה  חושף טל פרידמן לראשונה את סיפור האבהות האישי, המורכב והמרגש שלו, ולוקח את הצופה לפגוש סיפורי התמודדות מרתקים של אבות שונים מרחבי הארץ. בכל פרק בוחן פרידמן זווית אחרת של האבהות שלו ושל האבות האחרים שהוא פוגש, ובודק מה השתנה במוסד האבהות? מה מאפיין אבות של היו? ם בפרק הפתיחה טל חושף את הקשיים והלבטים שמלווים אותו כאבא לילדה עם צרכים מיוחדים ופוגש עוד אבות שמתמודדים עם קשיים דומים. בפרקים האחרים בודק את יחסי אבות בנים, אבות ובנות וגם שואל – מה קרה לסמכות של אבא?

טריילר https://youtu.be/rXd5luOEy0U

בלדרים (2008)

הפקה: אסנת טרבלסי / בימוי של אבידע ליבני, סדרה דוקומנטרית, הפקה משותפת עם ערוץ 10 וקרן רבינוביץ'.

בלדרים היא סדרה דוקומנטרית המספרת את סיפורם של 6 צעירים ישראלים שבהחלטה אחת הפכו בלדרי סמים ובכך שינו את חייהם. סיפורם האישי הוא טעימה מסיפור רחב הרבה יותר שכבר מזמן חצה את גבולות המקרה הבודד. עשרות ישראלים צעירים כלואים או עצורים כרגע במקומות שונים בעולם באשמת סחר בסמים או ניסיון להעביר סמים ממקום אחד בעולם למשנהו – בלדרות. לרובם מכנה משותף בולט: רקע נורמטיבי, מלח הארץ, צעירים שיצאו לחו"ל והתפתו לכסף הקל והריגוש. רשויות האכיפה מתייחסות בכובד ראש לעניין והוקמו יחידות מיוחדות שעושות ימים כלילות על מנת להילחם בנגע הבלדרות, יחד עם אנשי משרד החוץ הישראלי, במיוחד בשנים האחרונות לאחר שחלחלה ההבנה כי מדובר בבעיה רחבת היקף.

לב הסדרה הוא הדיאלוג שנוצר עם הבלדרים עצמם ובני משפחותיהם, הניסיון להבין את משמעויות המעשה, המניעים שהובילו אותם, ההשלכות הפיסיות והנפשיות והמחיר הכבד שמשלמים הבלדרים, ולא פחות מכך בני משפחותיהם באמצעות ראיונות מעמיקים, מרתקים ואינטימיים.

בנוסף מספקת הסדרה גם מבט רחב על מעטפת גורמי האכיפה, משטרת ישראל, ורשות המיסים וכוללת ראיון עם אנתרופולוג החוקר את הנושא במשך שנים רבות ובעזרתו מחפשת את התשובה לשאלה האם בשורש העניין מסתתר למעשה שבר ערכי, המביא בסופו של דבר את הצעיר להחליט לחצות את הקו.