הסופר אלון חילו (מחבר רבי המכר "מות הנזיר" ו "אחוזת דג'אני", זוכה פרס ספיר ב-2009 שנושל מהפרס בעקבות טענות לניגוד עניינים), חוזר במותחן היסטורי פרובוקטיבי על רצח הסופר הנערץ יוסף חיים ברנר, בן 40 במותו, במלאת 97 שנים לרצח שזיעזע את העולם היהודי והיישוב העברי.
השנה היא 1921, איזור יפו, בימי תחילת המנדט הבריטי בארץ ישראל. ברנר התגורר אז לתקופה קצרה בבית ערבי מבודד ליד הכפר אבו-כביר עם חבריו הסופרים ועם השוכרים היהודים, בני משפחת יצקר. עם פרוץ מאורעות תרפ"א (1 במאי 1921)נשלח במאמצים רבים רכב בריטי צבאי כדי לחלץ את החברה מן הסביבה העוינת, אולם הרכב חזר לתל אביב בלעדיהם. כל ששת הגברים, וברנר ביניהם, נרצחו ביריות ובמהלומות טוריות ב-2 במאי.
הספר מציע פתרון אפשרי, שיכול היה לקרות, לרצח הסדיסטי של ברנר ושאר יושבי הבית האדום, ובין היתר לשאלות הבאות: מדוע לא עלה יחד עם חבריו הסופרים על רכב החילוץ?מדוע עברו הגופות התעללות? לאן נעלמה גופתו של הסופר יוסף לואידור, שלא נמצאה עד היום? ומה הקשר, אם בכלל, למותו של נער ערבי בשם עבד אלווהאב אלזיאת מן הכפר השכן?
משבחי הביקורת לספר:
"אלון חילו יודע להשתעשע עם חומרים פרובוקטיביים ומסקרנים… רצח בבית האדום הוא שעשוע ספרותי בוטה-מעודן, ייחודי למדי בנוף הספרותי המקומי" (יוני לבנה, 7 לילות, ידיעות אחרונות, 18 במאי 2018)
"חילו לא יכול היה לבקש לעצמו הישג ספרותי גדול יותר" (איילת קליין כהן, ישראל היום, 29 ביוני 2018)
"כתיבה ספרותית בשיאה על פרשה היסטורית אמיתית. רצח בבית האדום הוא פשוט ספר מעולה" (גל אוחובסקי, מאקו, 18 ביולי 2018)
"למי שאוהב רומנים היסטוריים, מחבב את תקופת העלייה השנייה ומוכן לספוג המצאות היסטוריות וספרותיות מעט פרובוקטיביות על חייהם של גיבוריו, רצח בבית האדום הוא ספר מומלץ מאוד" (אביעד הומינר-רוזנבלום, מקור ראשון, 17 באוגוסט 2018)